Nereus-acht wint in Zwitserland

Kort

Een acht met toppers van Nereus won afgelopen weekeind met overmacht de zogeheten Langstrecke in het Zwitserse Eglisau. Na elf kilometer stroomafwaarts roeien, eindigde de ploeg na meer dan een half uur roeien met een kleine minuut voorsprong het Zwitserse Zürich. Vorig jaar had Nereus het evenement ook al gewonnen.

Nog niet gedoneerd? Doe het nu, het kan hier. Namens de NLroeiredactie veel dank!

De Amsterdamse acht kende een sterke bezetting met WK-gangers Freek Robbers, Abe Wiersma en Bo Wullings. Daarnaast zaten winnaar van olympisch brons Dirk Uittenbogaard en World Cup-winnaars Michiel Oyen en Nelson Ritsema aan boord. Stuurvrouw Dieuwke Fetter en de gebroeders Rienks completeerden het octet, waarbij moet worden opgemerkt dat Ralf Rienks normaal gesproken voor Laga uitkomt. Samen met zijn oudere Nereusbroer Rik won hij onlangs nog de Hel van het Noorden in de tweezonder.

Klik
Slag Robbers was tevreden over het resultaat. “De Zwitsers die tweede werden, hadden twee man uit hun gouden olympische lichte vierzonder aan boord, dus die waren zeker niet slecht. Maar los daarvan: het klikte meteen goed en we roeiden heel soepel. Ondanks dat we wind tegen hadden, roeiden we gemiddeld 1:30 per 500 minuut. Dat is zeker niet slecht, al weet ik natuurlijk niet precies hoe hard de stroming in ons voordeel was.”

EK Indoorroeien
Nereus was met maar liefst vier achten naar Zwitserland afgereisd. Hun tweede acht eindigde op de vijfde plaats, ruim twee minuten achter de beste boot. De deelname is opmerkelijk omdat het evenement op dezelfde dag plaatsvond als de Europese Kampioenschap Indoorroeien. Dat wordt sinds 1990 door de bordeaux-rode Amsterdammers georganiseerd, maar wordt door hoofdcoach Diederik Simon al enkele jaren genegeerd.

De uitslagen staan hier hier.