Nederland in vorm, maar de concurrentie is dat ook

Algemeen

Tegenvallers waren er niet echt op de dag van de halve finales en herkansingen. Alle oranje boten waarvan verwacht mocht worden dat ze morgen in de A-finale van dit EK thuis horen, zijn er ook in beland. Guillaume Krommenhoek en Niki van Sprang deden dat met bijna het meest minimale verschil dat mogelijk is Zij hadden een voorsprong van 0,02 (!) seconde op de Britten die vierde werden en naar de B-finale werden verbannen.

Interviews, voorbeschouwingen, filmpjes, nieuwsberichten…NLroei brengt het allemaal! Steun jij de redactie? Doe mee aan de crowdfunding, dat kan hier. Alvast bedankt!

Marieke Keijser en Ilse Paulis hadden het ook aan de stok met de eilandbewoners. Het oranje duo werd achter de Britse dubbel tweede. Wat dat te betekenen heeft, wordt morgen duidelijk in de A-finale. De dubbelvieren, de vierzonder stuurman en de dubbeltwee Broenink/Twellaar lieten geen steken vallen en sloten hun wedstrijden winnend af. Sophie Souwer kan morgen ook oproeien naar de eindstrijd om de medailles. Jongeling Finn Florijn lukte het niet om de A-finale te halen, maar hij kan morgen ervaring opdoen in de kleine finale.

De uitslagen van de EK 2021 staan hier.