Bond haalt bakzeil met meermansboten

Algemeen

De KNRB heeft nagelaten NOCNSF te betrekken bij het roeiprotocol ten aanzien van ‘meermansboten’ dat vorige week werd gelanceerd. Dit algemene protocol had als richtlijn – of handvat – moeten dienen voor verenigingen om een eigen protocol door de plaatselijke gemeente en GGD goedgekeurd te krijgen. In het algemene roeiprotocol was een passage opgenomen over roeien in tweeën en vieren.
[su_quote]Steun NLroei. Juist nu. Doe mee aan onze crowdfunding! Klik hier. Alvast bedankt! [/su_quote]
Roeien in een andere boot dan de skiff strookt echter niet met het algemene sportprotocol van NOCNSF. “Binnen de boot is de afstand immers kleiner dan 1,5 meter”, e-mailt bondsdirecteur Monica Visser gistermiddag erover aan de verenigingsbestuurders. “Wij hebben ons daarbij niet gerealiseerd dat voor handvatten die afwijken van het sectorprotocol sport de afspraak is gemaakt om deze goed te laten keuren.”

Alsnog
Bondsvoorziiter Rutger Arisz had zaterdag tegen NLroei gezegd er geen breekpunt in te zien, mits er extra maatregelen worden genomen. De bond heeft inmiddels met NOCNSF afgesproken dat de passage alsnog ter beoordeling wordt voorgelegd aan de sportkoepel. Tot het moment van de (eventuele) goedkeuring kan het protocol in meerpersoonsboten beschouwd worden als een concept voorstel en niet als een richtlijn.

Hier staat de protocolversie van 8 mei jl, daar de ‘voorstelversie’ van 12 mei.