N.S.R.V. Phocas zoekt professionele coach 

NLroeibaan vacature

De laatste jaren is de Nijmeegse Studentenroeivereniging Phocas gegroeid naar ruim 800 leden en ook de wedstrijdsectie heeft daarvan geprofiteerd. Op het moment omvat deze sectie bijna 40 eerstejaars en meer dan 20 middengroep roeiers. In de herfst betrekken we een fantastisch nieuw botenhuis aan de Spiegelwaal. Mede door de centrale ligging, vlakbij het historische stadscentrum, verwachten we een nog grotere aanloop van nieuwe eerstejaars. Gesterkt door een ambitieus beleidsplan en onder begeleiding van twee profcoaches zijn we klaar om Phocas terug te brengen naar de plaats in wedstrijdroeiend Nederland waarvan we vinden dat we er thuis horen.

Met ingang van het volgend collegejaar zijn we op zoek naar een gedreven en ambitieuze profcoach, die zich met name op de middengroepen zal richten. In nauwe samenwerking met de huidige profcoach – die nu de eerstejaars roeiers en hun coaches onder zijn hoede heeft – bouwt de profcoach aan een topsportomgeving waarbinnen roeiers en coaches zich uitgedaagd én thuis voelen. De profcoaches waarborgen binnen Phocas de continuïteit van de wedstrijdsectie en dragen bij aan de groei van roeiers en opleiding van verenigingscoaches. Daarbij krijgen ze de mogelijkheid om voor hun functie relevante beleidsbeslissingen te nemen naar eigen deskundig inzicht. 

Functie-eisen:

  • In bezit van een RC-3 diploma (RC-4 is een pré) of aantoonbaar vergelijkbare coachkennis en ervaring op het gebied van roeitechniek, didactiek, trainingsleer en sportpsychologie
  • Gevoel voor sociale verhoudingen binnen ploegen en een veilige (top)sportomgeving
  • Coachervaring binnen het studentenroeien met aantoonbare resultaten
  • Communicatief vaardig naar coaches, roeiers en bestuur
  • Besluitvaardig
  • Het zien van uitdaging in het opbouwen van een nieuwe structuur

Wat biedt Phocas:

  • Een marktconforme uurvergoeding voor geleverde diensten.
  • Een opdracht voor minimaal 18 uur in de week, zowel de uren en vergoeding worden in overleg vastgesteld.
  • Een aanstelling voor in eerste instantie één jaar met de intentie voor een meerjarige samenwerking

Bij interesse of vragen kunt u contact opnemen met de Commissaris Wedstrijdroeien Lina van Geffen. (wedstrijd@nsrvphocas.nl of 06-28401885) Reageren kan tot 18 mei 2022 door uw motivatiebrief en CV te sturen naar wedstrijd@nsrvphocas.nl.