Maurogiovanni ook in Ierland onder druk

Kort

Hij is slechts een aantal maanden aan de slag, maar technisch directeur van het Ierse roeien, Antonio Mauriogiovanni, ligt nu al onder vuur. Een aantal van Ierlands beste roeiers, waaronder de olympische zilveren lichte dubbeltwee, schreef vorige maand een kritische brief over zijn functioneren naar de nationale roeibond.

Nog niet gedoneerd aan de onafhankelijke roeijournalistiek? Doe het nu!

Dit meldt de Ierse krant Irish Times. De roeiers uiten in de brief hun zorgen over zijn methodes. Een van de aanleidingen is het ontslag van coach Sean Casey die de zware mannen en vrouwen onder zijn hoede had. Volgens Maurogiovanni is Casey een goede coach maar zoekt hij liever een coach met meer olympische ervaring.

Puspure
Skiffeuse Sanita Puspure, die bij de wereldkampioenschappen in Sarasota onder leiding van Casey op de vierde plaats eindigde, reageerde via Twitter verbolgen over deze beslissing. “Ik voel me in de steek gelaten door de Ierse roeibond. Voor de tweede keer in twee jaar tijd wordt mijn coach ontslagen. Dat ik teleurgesteld ben in de roeibond is een understatement.” Maurogiovanni begeleidde de Nederlandse zware mannen in aanloop naar de Olympische Spelen van Londen (2012), maar moest na een opstand van de roeiers uit de Holland Acht een aantal weken voor aanvang van de spelen het veld ruimen.