Lichte developmentboten gaan voor maximale punten

Voorpagina Wedstrijden

Bij zowel de lichte mannenvierzonders als de lichte vrouwendubbels is er maar één blikvanger. De mannen van Laga wonnen tot nu toe alle vier de wedstrijden. De vrouwen van Triton scoorden ook drie keer op rij het hoogste puntenaantal. Alleen bij de Westelijke Regatta wedstrijd visten zij naast de puntenvijver omdat het duo er niet startte.

Vorig jaar was Laga ook al oppermachtig bij de lichte developmentmannen. Sterker nog, boegroeier Lukas Pragt staat op het punt om voor het tweede jaar op rij het klassement te winnen. “Mijn doel was om dit seizoen weer hard te varen. Echt hard,” vertelt Pragt gepassioneerd. “Elke wedstrijd tien punten halen is inmiddels ook een streven,” geeft hij toe.

Hard
“Dat het hard gaat heeft onze vier bewezen op de Holland Beker door dicht bij de lichte SB-vier te blijven,” vindt Pragt. “De enige wedstrijd waarin we tweede zijn geworden is die waar ik het meest trots op ben. We hebben daarin echt alles gegeven.” Hoewel het nog toekomstmuziek is, zou hij ervan dromen met deze vier naar de SB-wk te kunnen.

Doorzagen
Ondanks dat het hard gaat heeft de ploeg volgens Pragt ook wel eens geluk gehad. “Bij de Westelijke hadden we dezelfde tijd als Proteus. Omdat we geen finales hadden werd het blik later toegestuurd. Het plan is nog steeds om het door te zagen en de andere helft in de Willem Alexanderbaan te gooien. Het was maar een halve overwinning.”

Maximaal
Ook de leiders in het veld van de lichte vrouwendubbeltweeën gaan voor het maximaal aantal punten dat meetelt. “De Westelijke hebben Anna Verkuil en Linda van den Goor laten schieten”, zegt coach Roos Blaauwendraad van de Tritonploeg. De drie wedstrijden daarna ‘blikten’ de vrouwen. Aangezien het slechtste resultaat wordt weggestreept, levert het missen van de Westelijke tot nu toe geen puntenverlies op.

Voorblijven
“Het mooiste moment was op de Damen,” vindt Blaauwendraad. “We lagen voor het eerst in het veld en gingen hard in de voorwedstrijd. Bij de finale vlogen we erin. Voor het veld gold ‘we moeten hard gaan willen we Triton pakken’. Voor ons ging het erom dat we de rest van de ploegen moesten voorblijven.”