Lemmelijn (ergo) en Vyvey (skiff) snelsten bij Belgisch selectieweekeinde

Kort

Onze zuiderburen hielden dit weekeinde een verplicht meetmoment voor wie in aanmerking wil komen voor de nationale selectie. Krachtpatser Ward Lemmelijn was zoals verwacht verreweg de snelste op de ergometer. Verrassender was de winst van de pas 20-jarige lichtgewicht roeier Tibo Vyvey tijdens de zes kilometer lange skiffwedstrijd.

Op het Netekanaal nabij Antwerpen roeide de Bruggeling naar een tijd van 23:06,04 en was daarmee sneller dan alle roeiers in de open categorie. Die werd gewonnen door olympiër – en normaal gesproken ook lichtgewicht – Tim Brys. Brys deed ruim twee seconden langer dan Vyvey over het parcours. Lemmelijn volgde op zo’n zestien tellen als derde. Vyvey greep afgelopen jaar al de Europese en wereldtitel in de lichte dubbeltwee voor roeiers onder de 23 jaar.

Lemmelijn
Een dag eerder ‘roeide’ Lemmelijn naar de snelste tijd op de Concept2-machine. De voormalige voetballer van Roda JC kwam tot 5:44,6. Dat is slechts twee seconden langzamer dan zijn persoonlijke record. De student uit Hasselt mikt op deelname aan de Olympische Spelen van Parijs in 2024. Tristan Vandenbussche eindigde als tweede met een tijd van 5:54,5. Brys kwam als zwaargewicht tot 6:09,2 terwijl Vyvey de lichtgewicht categorie won in 6:12,0.

Timmenga
De wedstrijden hadden ook nog een klein Nederlands tintje. De vrouwencategorie werd gewonnen door Florentine Timmenga in een tijd van 7:04,1. De roeister van Triton woont tijdelijk in Brussel. In de boot moest ze ruim een minuut toegeven op winnares Mazarine Guilbert uit Gent.

De uitslagen zijn hier te vinden.