Kiwi-pair zoekt nieuwe uitdaging in mannenacht

Algemeen

De roeiers Hamish Bond en Eric Murray van het ontembare koppel ‘Kiwi-pair’ zoeken een nieuwe uitdaging. De koers naar Tokyo wordt waarschijnlijk ingezet met het verdienen van een roeiplaats in de acht.

Sinds de weg werd ingezet naar Olympische Spelen van Londen is het duo ongeslagen. Ze kwamen 68 aaneengesloten keren als eerste over de eindstreep. Elke strijd die ertoe doet werd gewonnen en die reeks werd passend bekroond met een gouden medaille in Rio. Maar nu vinden ze het tijd voor een nieuwe uitdaging, legt Murray uit aan de Nieuw-Zeelandse Newshub.

Acht
De reden dat de toptwee wordt ontmanteld, is dat daarin niets extra’s meer te halen is volgens de mannen. Na de kwalificatie voor Rio kriebelde dat gevoel al bij ze. Toen werd nog gezinspeeld op een vervolg in de mannenskiff, maar Murray en Bond zeggen nu dus te gaan voor een plaats in de acht.

Drysdale
“We worden gedreven door uitdagingen”, vertelt Murray. “De acht zou ons kunnen uitdagen, het is echt anders.” Hij legt uit dat ze in de acht veel flexibeler moeten zijn, omdat er meer roeiers zijn dan alleen Bond en Murray. Laatst genoemde geeft aan dat ook dubbel Olympisch skiffkampioen Mahé Drysdale een switch overweegt van de skiff naar de acht.

Kier
Voor wie alsnog hoopt op een derde olympiade voor de kiwi’s in de twee: de deur staat nog op een kier. Vooruitblikkend zegt Murray: “We moeten niet te snel gaan met selecteren. Misschien vinden de selecteurs ons niet geschikt, dan is de twee in ieder geval nog een optie. We kijken het een jaar aan en hakken dan de knoop door.” Er gaan ook geruchten dan Hamish Bond zich op het fietsen zal gaan richten.