Kaj Hendriks: ‘Ik was gewoon leeg’

Kort

Onverwacht ging gisteren de tweezonder van Kaj Hendriks en Harold Langen in de kwartfinale onderuit. De Tritonploeg finishte als laatste en dat leverde een plaats in de D-finale van vandaag op. De mannen zijn de nationale kampioenen in dit nummer, maar moeten bij de wereldbeker in Luzern een domper verwerken.

Hendriks weet hoe het liep. “Vrijdagmorgen bij de voorwedstrijd hebben we een degelijke race gevaren, maar fysiek nog niet 100 procent. Toen hebben we afgezien van eindsprint met oog op de kwartfinale. Daarin bleek met name ik niet op tijd hersteld te zijn en konden we niet mee met het veld. Ik was gewoon leeg”, zei hij.

Intens
De succesvolle Holland Acht-roeier denkt niet dat hij iets onder de leden heeft. “Het is eerder de lange reeks van wedstrijden, seatraces en omschakelingen qua boottypen. En trainingen in de tweezonder pakken bij mij intensiever uit dan in een groter nummer”, aldus Hendriks over de afgelopen periode.

Programma
Mitchel Steenman en Bo Wullings maken vandaag in de tweezonder nog wel kans op de A-finale. Hendriks/Langen komen om 9:55 uur uit in D-finale en zijn daarmee de eerste Nederlandse ploeg. Om 13:21 uur beginnen de halve finales en herkansingen met Nederlandse boten. Het programma inclusief loting is hier te vinden.