Jeugdregatta lijkt schot in de roos

Wedstrijden

Voor het eerst in de Nederlandse roeigeschiedenis is er een nationale Bosbaanwedstrijd louter voor junioren georganiseerd. Althans: zover ex-junior Dick van der Laan (76) het weet, en hij beschikt over een accuraat geheugen. De korte versie van de gemiddelde recensie: ‘superleuk, vaker doen’. Van der Laan is voorzitter van Het Spaarne en coacht zelf ook junioren. Zijn club had dit weekeinde liefst 45 inschrijvingen.

“Het is heel goed bevallen. En er werd op een prettige manier met de jeugd omgegaan. Door er bijvoorbeeld niet een punt van te maken dat de wedstrijdkleding niet helemaal uniform was. Velen maakten dit weekeinde hun debuut bij een wedstrijd, dus dat is al spannend genoeg”, blikt hij tevreden terug.

Op het Bosbaanwater waren honderden junioren – van 10 tot 18 jaar – elkaars snelheid aan het meten. Het niveau was divers: van beginners tot en met Coupe en WKgangers. Aan de wal was het niet te druk, maar het had wel de (gezellige) sfeer van het tijdperk voorafgaand aan Covid 19. De organisatie hoopt volgend jaar zonder coronarestricties nog groter te kunnen uitpakken. Alle uitslagen van de DIYR staan hier.

Van de Bosbaan tot Tokyo: NLroei verslaat de roeisport, op vele fronten. Doe mee aan de crowdfunding, dat kan hier. Alvast bedankt!