[update] Nederlandse para4+ niet naar Tokyo, niet-olympische WBfinales vanaf 11.30 u

Dagprogramma

[Update 10.50u: De Nederlandse para4+ heeft het niet gehaald, de vieren van Brazilië en Canada gaan naar Tokyo] De gemixte paraviermet staat vandaag voor een alles-of-niets opgave. Om 10.30 uur roeit de ploeg van kampioenenmaker Klerks in Gavirate om één van de twee lastminute-tickets voor de Paralympische Spelen van Tokyo. Eveneens in Italië – 800 kilometer verderop in Sabaudia – vaart een gemêleerde Nederlandse vloot de laatste (matige bezette) wereldbekerwedstrijden. Vandaag starten de niet-olympische boten in de finale.

NLroei verslaat de roeisport, op vele fronten. Steun jij de redactie? Doe mee aan de crowdfunding, dat kan hier. Alvast bedankt!

Omdat het de generale repetitie voor de Olympische Spelen betreft, staat er (hoog)spanning op de prestatie van de roeisters die in Tokyo willen gaan oogsten. Gisteren waren de eerste schermutselingen. De lichte dubbel van Marieke Keijser en Ilse Paulis had een aangename opsteker. Deze ploeg moest Luzern laten schieten om een medische reden, maar gisteren won het koppel ruim, en ook nog eens in een scherpe tijd: 6:51. De dubbelvier moet vandaag herkansen, want gisteren tweede in de voorwedstrijd. De vrouwenvierzonder, dubbeltwee én alleskunner Sophie Souwer gingen onverstoorbaar naar de eerste plaats in hun voorronden.

Starttijden zaterdag 5 juni

Paralympisch kwalificatietoernooi (Gavirate)
10:30u finale mixed 4+ Amber Meulenbeld, Elfi de Jong, Geert Provoost, Luuk Veltink en stuurvrouw Jadi van Holst

Wereldbeker Sabaudia
10:08u herkansing mannendubbeltwee
10:18u herkansing mannenvierzonder
10:28u halve finale vrouwenskiff Nederland 1 (Sophie Souwer, olympisch) en Nederland 2 (Lisanne Brandsma)
11:18u herkansing vrouwenquadruple Nederland 1 (olympisch) en Nederland 2 (talenten)

A-finales
11:30u lichte skiff Nederland 1 (Martine Veldhuis) en Nederland 2 (Iris Hochstenbach)
12:02u lichte vrouwendubbelvier
12:18u lichte mannendubbelvier

Hier is alles (inclusief een livestream) te vinden over de derde wereldbeker van dit jaar en daar over het paralympische kwalificatietoernooi.