Bosbaan bijna normaal: sportief schouwspel, zonder toeschouwers

Dagprogramma Kort

Beetje gek was het wel: de betonnen zitelementen nabij de finish lonkten, maar op wat organiserende vrijwilligers, prijsuitreikers en fotografen na, was er niemand die er kon gaan zitten. De Bosbaan is dit weekeinde het QRcode-domein van roeiers, coaches en kamprechters. Via een livestream (zie hieronder) zal er vandaag veel te zien zijn. Gisteren was er een aantal interessante NKraces.

NLroei verslaat de roeisport, op vele fronten. Doe mee aan de crowdfunding, dat kan hier. Alvast bedankt!

Zo bonden Lisa Scheenaard en Roos de Jong de strijd aan met de lichte wereldrecordhouders Ilse Paulis en Marieke Keijser. De zwaargewichten wonnen en werden er Nederlandse kampioen mee, het zware koppel kreeg daarbij hulp van de tegenwind. Michiel Oyen won twee weken geleden de Varsity, gisteren werd hij in de ongestuurde vier kampioen met Menno Bezema, Ties Talsma en Lars Lipman (Laga/Gyas/Nereus), ruim voor verenigingsploegen van Nereus en Triton en een SB-bondsploeg die niet bijzonder uit de (oranje) verf kwam.

De KNRBvierzonder van Robbers/Den Besten/Dullemans/Kolkman kwam niet echt los van de vrouwenboten van Skøll en Orca. De olympische vrouwen in de dubbelvier hadden daarentegen geen kind aan de (club)tegenstand en won met bijna een minuut voorsprong. De beoogde FISU-mannnenacht onderscheidde zich zo’n driekwart van de finale niet, maar nam bij het bruggetje met een imponerende eindsprint afscheid van een taaie Aegir-combi. In plaats van de FISU-WK gaat de kampioensacht op (quarantaine)reis naar Henley.

Morgen zijn er vanaf 13 uur finales, met om 15.25 uur Ladies Trophy en 15:50 uur de Holland Beker. Alle wedstrijd staat hier, de livestream hieronder.