Hollandia / NK Klein en FISU WK geannuleerd

Algemeen

Wedstrijden die worden afgelast zijn tegenwoordig eigenlijk geen nieuws. Ook gisteren kwamen er weer aantal bij dat vanwege het Coronavirus niet door kan gaan. De NK voor kleine nummers – dat gepland was voor 18 en 19 april – is geannuleerd. Voor de studentenroeiers komt daar bovenop het nieuws over het afblazen van de wereldkampioenschappen voor studenten, ook wel de FISU-WK genaamd.

[su_quote]Steun NLroei juist nu, word donateur! Dat kan hier. Alvast bedankt! [/su_quote]
Dit toernooi zou pas eind augustus hebben plaatsgevonden in het Kroatische Zagreb, maar twee weken terug werd al bekend dat de roeibaan aldaar tegen die tijd nog niet open zou zijn na een grootscheepse verbouwing. Ondertussen probeerde de organisatie de wedstrijd over te hevelen naar een andere baan, maar moest nu concluderen dat dit door de uitbraak van het Coronavirus niet ging lukken.

Trials
Het niet-doorgaan van de NK leidde er toe dat de KNRB nieuwe richtlijnen uitvaardigde voor de selecties richting de wereldkampioenschappen junioren en tot 23 jaar. De roeibond wil vooralsnog op 13 en 14 juni extra trials houden. Dat is tussen de wedstrijden van de ARB en de Westelijke Regatta, respectievelijk het NK Groot voor junioren en senioren. Mits deze doorgaan.