Holland Acht laatste bij Canal Cup

Kort

Een flink hervormde Holland Acht speelde zojuist geen rol van betekenis bij de 17e editie van de Canal Cup, een 12,7 kilometer durende uitputtingsslag tussen vier van de sterkste achten ter wereld.

Support NLroei! Doneer hier.

Nederland kwam in de deelstaat Schleswig-Holstein in actie met slechts drie roeiers uit de Holland Acht die roeide bij het WK in Florida. Roel Braas, Ruben Knab, Bjorn van den Ende en stuurman Diederik van Engelenburg kregen voor deze gelegenheid gezelschap van vier-roeiers Govert Viergever, Vincent van der Want en Harold Langen. Bo Wullings en Niki van Sprang completeerden de ploeg.

Duitsland
Het gelegenheidsproject kon tegen de achten van Duitsland, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië geen vuist maken. Op het Nord-Ostsee-Kanal bleken alle drie de achten duidelijk een maat te groot. Duitsland won net als bij het WK de race, maar ondervond lang last van een niet opgevende Amerikaanse ploeg. Pas helemaal op het eind lukte het pas meer afstand te nemen dan een enkele bootlengte.

ARD
Nederland wordt traditioneel uitgenodigd voor de race die vrijwel altijd door het gastland gewonnen wordt. De wedstrijd wordt live uitgezonden op de Duitse televisiezender ARD en trekt jaarlijks veel publiek.