Head of the Charles gaat virtueel

Kort

Gisteren maakte het bestuur van de Head of the Charles (HOCR) bekend dat de wedstrijd dit jaar niet op de rivier in Boston gaat plaatsvinden. De bekende regatta, ‘s werelds grootste tweedaagse roei-evenement, krijgt een andere vorm. Voor het eerst in 55 jaar wordt het een race op afstand.

Ploegen kunnen op hun eigen water of ergometer de baanlengte van 4702 meter afleggen. Hier zal met behulp van GPS een systeem voor worden bedacht. Dat maakte de organisatie van de wedstrijd op haar website bekend. De organisatie zag zichzelf niet in staat een wedstrijd van formaat neer te zetten en daarbij de veiligheid van roeiers, coaches en toeschouwers te kunnen borgen.

Op afstand
“Ons team heeft hard gewerkt om een ​​wereldwijd evenement op afstand te organiseren in oktober”, aldus Fred Schoch, directeur van de Charles Regatta. “Ik denk dat we een innovatieve aanpak hebben die atleten van over de hele wereld de kans geeft om deel te nemen aan een wedstrijdevenement, en ik ben verheugd dat we hierdoor ook veel nieuwe deelnemers kunnen laten meedoen.”

1996
Hoe die aanpak er precies gaat uitzien zal later precies worden uitgelegd. Begin augustus wordt een line-up met raceregels en evenementen verwacht. Per 1 september zal naar het nu lijkt de inschrijving opengaan. Het is overigens niet voor het eerst dat de wedstrijd niet op de Charlesrivier wordt gehouden. In 1996 vond de race ook niet plaats vanwege uitzonderlijke weersomstandigheden.