H4K: spanning op de slotdag

Voorbeschouwing

Bij de elitemannen lijken Nereus en Skøll aan elkaar gewaagd, want over 2500 meter waren de gastheren maar 0,1 seconde sneller dan de gasten van de Jan Vroegopsingel. De Skøllies lieten echter bij de 250 meter een forse steekje vallen en leverden daar liefst 1,1 seconde in. De dappere ‘burgers’ van De Hoop werden op die afstand tweede en kunnen vandaag met Skøll gaan strijden om de tweede plaats in het klassement.

Voor de vrouwen van Nereus is de 51e editie van de vierkamp allerminst een kat in het bakje. De Britse acht van Molesey was over 2500 meter ruim 5 seconden sneller, bij het sprintje pakte de Nereus-acht 0,2 seconde terug. In het grootste eliteveld – de vrouwendubbelvier – gaat Njord in het tussenklassement ruim aan de leiding. De ploeg van meervoudig wereldkampioen Lisa Bruijnincx voert het veld van elf boten aan.

Bijna alle uitslagen zijn op de site van Time Team te vinden, daar staat het tijdschema. Beelden van de finish en het onvervalste geluid van de Razende Reporters vind je hier.