Goud in Zagreb voor universiteit Delft

Het gouden team van links naar rechts: Philip den Bremer, Niek van den Bos, Lukas Pragt, coach Julius van der Meer, Jeroen Weits en coach Jeroen Delfos. Coach Astrid Cohnen was afwezig.

Er bleek in Kroatië bij de Europese kampioenschappen voor universiteiten maar één gouden medaille weggelegd voor Nederland. Gisteren won de lichte mannenvier van Laga voor hun technische universiteit, Aegir, oftewel de universiteit Groningen, werd in dit veld derde en pakte brons.

Helemaal vlekkeloos ging de gouden race volgens roeier Niek van den Bos niet: “We waren de finale lekker agressief gestart en pakten meteen een halve lengte, maar 100 meter voor de finish besloot één van ons een light haaltje te maken omdat hij dacht dat we er al waren. Maar uiteindelijk wonnen we toch met een bootlengte voorsprong.” Het kwartet won eerder dit seizoen ook al het developmentklassement.

Finalisten
De zware skiffeuse Helen Harmsen (Euros/Twente) en haar dubbelende lichtgewichtverenigingsgenoten Chris Lokin en Theo van Hal werden vierde. Lichte skiffeuse Annika van Putten (Skadi/Erasmus) en de zware mannenvier van Proteus-Eretes bleven steken op een vijfde plaats.

De uitslagen zijn hier te vinden.