Geen topklasseringen in Boston

Wedstrijden

De paar Nederlandse boten die deelnamen aan de Head of the Charles konden geen vuist maken. Beide Minerva-achten moesten het opnemen tegen de beste Amerikaanse universiteitsploegen en eindigden in de open klasse in de achterhoede.

Doe mee aan de crowdfunding, dat kan hier, alvast bedankt!

De redactie

De mannenboot eindigde als 24e van de 25 ploegen ruim zes seconden voor de B-ploeg van Princeton die als laatste eindigde. De vrouwen eindigde als 25e maar lieten vier boten achter zich waaronder de snelste boten van Dartmouth en Cornell. De wedstrijd werd gewonnen door het Britse Leander Club ruim een seconde voor Penn State. In het mannenveld was de Amerikaanse bondsacht van Josy Verdonkschot het snelste, een kleine 10 seconden voor Syracuse University.

Saurus
Ook Saurus – de winnaar van het developmentklassement van afgelopen jaar bij de mannen in de vierzonder- was van de partij tijdens de grootste wedstrijd ter wereld. Zij eindigden als 14e van de 15 boten. Ook deed er een aantal skiffeurs in de veteranenklasse boven de 50 jaar. Trevor de Koekkoek van Cornelis Tromp was de 30e plek de beste van hen. Beste ‘Nederlandse’ prestatie in het weekend kwam van Hidde Lycklama en David van Velden. Zij studeren in Princeton en eindigden met hun lichte acht op de twee plaats vlak achter het thuisroeiende Harvard.

Alle uitslagen zijn hier te vinden.