Geen Nederlanders bij EK onder 23 jaar

Voorbeschouwing

Morgen gaan in het Belgische Hazewinkel de Europese kampioenschappen voor roeiers onder de 23 jaar van start. Nederlandse ploegen ontbreken bij dit evenement.

Dat is op zijn minst gezegd opvallend. Talentvolle roeiers lopen hierdoor een unieke kans mis om op een laagdrempelige en relatief financieel voordelige manier ervaring op te laten doen tijdens een internationaal toernooi. Het niveau tijdens deze wedstrijden ligt bijvoorbeeld gemiddeld genomen – zeker in de breedte – lager dan bij het mondiale titeltoernooi. Nadeel is wel het relatief late tijdstip binnen het roeiseizoen.

Deelnemers
Uiteraard is de Belgische equipe wél op oorlogssterkte op haar thuisbaan. Hun dubbeltwee van Tristan Vandenbussche en Aaron Andries is al wereldkampioen in deze discipline. Ook andere wereldtoppers reizen af naar de baan vlakbij Mechelen. Zo is de zilveren EK-medaillewinnares in de skiff achter Karolien Florijn, Evangelia Anastasiadou, van de partij. Dit keer start ze weer in de lichtgewicht klasse, waarin ze eerder dit jaar al wereldkampioen werd. Roemenië Duitsland en Groot-Brittannië sturen grote equipes.

Alle informatie over de wedstrijden is hier te vinden.