Geen EK voor lichte mannendubbelvier

Algemeen

De lichte mannendubbelvier zal niet starten bij de de EK in Poznan. Dat maakte Obbe Tibben gisteren bekend via Instagram.

Volgens Tibben komt het vanwege een blessure van een van de roeiers. ”Het voelt gek en onvoldaan om mijn seizoen op deze manier af te sluiten”, zegt hij. De rest van de ploeg bestaat uit David van Velden, Lay de Jong en David Kampman. Laatstgenoemde heeft een ongeval met zijn fiets gehad en is onvoldoende hersteld.

Invaller
”We hebben nog besproken of we met een invaller wilden roeien”, vertelt Tibben. ”Maar het is al september, dus veel jongens hebben net vakantie gehad. Die missen dan een trainingsprikkel, en zouden plots toch moeten inwegen. Zelf hebben we de afgelopen anderhalve week ook niet wedstrijdspecifiek kunnen trainen waardoor wij in onze ogen te onvoorbereid aan de start zouden verschijnen.”

Ervaring
”Bovendien was David de meest ervaren roeier en een belangrijke schakel binnen onze ploeg”, gaat hij verder. ”Als we hem hadden vervangen misten we niet alleen onze ervaren man maar ook de verbindende rol binnen de ploeg. Een vervanger zou deze rol missen.”

Trials
Eerder verloor Tibben (Skøll) met zijn verenigingsgenoot Van Velden in de dubbeltwee de trials voor de EK. Ook gingen Tibben en zijn coach Paul Hartog recent (in goed overleg) uit elkaar. Het EK-toernooi staat gepland voor 9 tot en met 11 oktober.