Filmpje: een dagje met Olli Zeidler, hij danst maar dat laat hij (nog) niet zien

Algemeen

Duitslands roeihoop in bange dagen is een reus uit München: Olli Zeidler, telg uit een succesvolle roeifamilie. Zijn opa werd in 1972 olympisch kampioen. De wereldkampioen wordt gecoacht door zijn vader. Zij worden niet gehinderd door de bond van de oosterburen en varen hun eigen koers. In dit recente filmpje vertelt een relaxte Oliver (dat is zijn voornaam voluit) over zijn trainingen, ambitie, hoe het is om Olli Zeidler te zijn et cetera.

Doe mee aan de crowdfunding en win een 10/13, klik hier, alvast bedankt!

De sympathieke solist zingt en danst graag, zo komt de kijker te weten. Maar er is in het filmpje op die vlakken geen optreden van hem te zien of te horen. De roeibaan van Parijs wordt zijn toneel. Hij blikt vooruit naar Parijs: daar wil hij in zijn allerbeste vorm zijn, de finale halen en dan naar het podium. Maar de woorden goud noch eerste plaats komen over zijn lippen.

Van Dorp vs. Zeidler
Parijs is nog ver, maar – mede afhankelijk van de weersomstandigheden – voorspelt NLroei nu al een match a deux tussen Olli Zeidler en Simon van Dorp. Vorig jaar bij de WK scheelde het een halve skifflengte in het voordeel van Zeidler. De Duitser heeft meer ervaring in de skiff, maar Van Dorp roeit al langer. Zeidler was eerst een succesvol zwemmer en stapte pas in 2016 voor het eerst serieus in een roeiboot. Van Dorp had toen al roeigoud in zijn kluis. De Nederlander werd in 2015 juniorenwereldkampioen in de acht en in 2016 was het eveneens in de acht weer raak bij de SB-WK.