Emma Twigg wint, Lisa Scheenaard eervol tweede

Algemeen

De Nieuw-Zeelandse Emma Twigg timmerde overtuigend naar de overwinning bij de Ladies’ Trophy. Zij stelde aan het einde van de kilometer orde op zaken en leidde het veld soeverein. Lisa Scheenaard vocht met niemand minder dan Ekaterina Karsten (44) een strijd uit om de tweede plaats die de Eindhovense in haar voordeel beslechtte.

Scheenaard was enthousiast over haar optreden van vandaag, zeker in het licht van het feit dat recent haar OKT-avontuur in de dubbeltwee was mislukt. “Een revanche wil ik het nu niet noemen, maar ik ben er wel heel blij mee. Het was aan het einde heel hard knokken om Karsten voor te blijven, maar het is gelukt”, zei Scheenaard.

Vorm
Karsten (o.a. tweevoudig olympisch skiffkampioen) is dan wel niet meer de jongste, ze is nog altijd in vorm en skifft hard. Zo dwong ze een startbewijs af bij het Olympisch Kwalificatietoernooi. Mogelijkerwijs was Scheenaard er daar in geslaagd een retourtje Rio te veroveren voor haar skiff. Maar dan had de Nederlandse roeibond moeten kiezen tussen haar skiff en de lichte vrouwendubbeltwee, zoals nu ook bij de Belgische mannen is gebeurd. Met die wetenschap koos Scheenaard eerder dit seizoen eieren voor haar geld en stapte met de getalenteerde Marloes Oldenburg in de zware dubbel.