EK: zware strijd om A-finales

Kort

De Nederlandse boten gaan niet allemaal naar de eindstrijd om de EK-medailles. Er is een goed excuus voor de lichte vrouwendubbel, maar een boot met een regerend olympisch kampioen aan boord die bij dit toernooi de eindstrijd niet haalt, is een tegenvaller.

Lichtgewicht Ilse Paulis roeide vandaag met Martine Veldhuis naar een vierde plaats in de halve finale, het koppel ziet zich daarmee afgesneden van de weg naar het erevlot. Hun equipegenoten uit de zware dubbel overkwam precies hetzelfde. Schrale troost voor deze dubbeltweeën: bij een timetrial had men zich wel in de finale geroeid. De vier zonder stuurman haalde het ook niet.

A-finalisten
Amos Keijser en Niki van Sprang en de mannendubbelvier verging het beter. Zij wonnen overtuigend hun halve finale. Ook de twee zonder stuurvrouw (vandaag derde) en Lisa Scheenaard (tweede) komen morgen uit in de A-finale. De vrouwen van de dubbelvier wonnen nipt hun herkansing. Stef Broenink blijft imponeren, via een tweede plaats in de halve finale nestelt hij zich tussen de Europese toppers met een indrukwekkende staat van dienst.

Alle uitslagen staan hier.