Eisen studie voor topsporters versoepeld

Kort

Het wordt voor topsportende studenten makkelijker om hun studie te combineren met hun drukke sportleven. Hogescholen en universiteiten mogen soepeler omgaan met de regels rondom het bindend studie advies. Vanwege hun strakke sportprogramma kan het lastig zijn om nominaal te studeren.

Nu moeten topsportende studenten in hun eerste jaar nog zorgen dat zij voldoende punten halen voor een positietoef studie-advies.  Bij onvoldoende punten moeten zij hun studie beëindigen. Om hoeveel behaalde studiepunten dat gaat verschilt per onderwijsinstelling.

Voorstel
Met ingang van het komende studiejaar kunnen de onderwijsinstellingen als het aan het kabinet ligt een aangepast advies geven aan topsportstudenten. De beide Kamers moeten nog wel instemmen met het voorstel. Onderwijsminister Ingrid van Engelshoven zegt tegen de NOS graag te willen helpen het huidige stelsel te versoepelen. “Als onderwijsminister vind ik studeren uiteraard al topsport. “Een studie combineren met een topsportcarrière is natuurlijk helemaal een prestatie.”