Dubbeltwee met Van der Loos en De Koning grijpt naast eremetaal

Uitslagen

De dubbeltwee van het Mixkoppel Esther van der Loos en Corné de Koning greep net naast het eremetaal op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. De Nederlanders werden vierde.

Vlak na de start lag het hele veld in precies dezelfde formatie als op de finishlijn. Na een kwart lagen de oranjeroeiers al bijna een seconde achter op de podiumposities en het lukte ze niet meer om in te lopen.

Vierde
Wel werd het gat met de nummer drie het grootste deel van de duizend te roeien meters niet groter. Hoewel de Oekraïners op plaats vijf nooit echt een bedreiging vormden vielen zij wel aan. In het slot werd voorgoed met hen afgerekend en stelden Van der Loos en De Koning de vierde plaats ruimschoots veilig. De Fransen op bronskoers liepen aan het einde wat uit en finishten op bijna twee tellen voor Nederland. Het zilver ging naar China en Engeland won goud.

Alexander van Holk
Daarmee zijn de Paralympische Spelen over. Nederland gaat medailleloos huiswaarts. Skiffeur Alexander van Holk miste nipt een plaats in de finale. Vandaag werd hij met overmacht de eerste in de b-finale.