Drysdale toch weer skiffend te water

Algemeen

Tweevoudig olympisch kampioen Mahe Drysdale gaat de confrontatie aan met landgenoot Robbie Manson om de nationale skiffplaats. Drysdale besloot vlak na de Olympische Spelen in Rio een jaar afstand te nemen van het nationale roeien.

Steun NLroei. Doneer!

In die tijd leek Manson zijn skiffplaats feilloos in te nemen, hij beroofde zijn landgenoot in Poznan van het wereldrecord. Drysdale op zijn beurt beweert dat hij Manson zal verslaan wanneer hij terug in vorm is. Dat gebeurt naar eigen zeggen binnen vier maanden, bij de nationale trials in februari aankomend jaar. Dat hij weer terug in de skiff stapt is nieuw. Eerder zinspeelde de kampioen op een ander nummer.

Tokio
In elk geval heeft Drysdale bevestigt dat hij terugkeert aan de riemen, zo schrijft de Nieuw-Zeelandse krant NZ Herald. Een solomedaille in Tokio is zijn doel. “Het doel is zo goed mogelijk terugkomen en de skiffplaats te verdienen”, zei de skiffeur gisteren. Dinsdag is de Nieuw-Zeelander weer trainend gezien. Daarvoor is hij momenteel in het Zwitserse Bern.