Drysdale zegt op schema te zijn voor Tokyo

Kort

Dubbel olympisch skiffkampioen Mahé Drysdale gaat nog steeds voor een zogenaamde three-peat (drie keer goud) aankomende zomer in Tokyo. In de weg naar de kwalificatie voor de Spelen raakte hij in een soort soapstrijd verwikkeld met landgenoot Robert Manson.

Steun NLroei, word donateur! Dat kan hier. Alvast bedankt!

Vorige week werd de routinier vijfde bij een Nieuw-Zeelands toernooi, waar Manson de titel pakte. Ook kampte Drysdale de laatste tijd met enig blessureleed. Ondanks deze tegenslagen denkt de tweevoudig olympisch kampioen nog steeds kans te maken op een startbewijs in Japan. Afgelopen jaar maakte hij deel uit van de acht, nu wil hij de solos wederom bemannen.

Schouderblessure
Het slechte resultaat wijt Drysdale aan zijn schouderblessure. Maar hij zou prima op schema liggen voor de kwalificatie. “Ik vond het teleurstellend om zo te eindigen, maar ik had nog geen mogelijkheid gehad om mijn schouder volledig te testen voor de regatta. Dagelijks gaat het een beetje beter, maar ik ben nog niet helemaal op niveau”, verklaart hij na afloop. Zo meldt NZ Herald.

Selectieproces
Het nieuwe olympische selectieproces van Nieuw-Zeeland is ongetwijfeld gunstig voor Drysdale. Anders dan andere jaren is pas twee maanden van tevoren is bekend welke atleten zullen afreizen. “Naarmate het jaar vordert zal ik beter in vorm komen en presenteren zoals ik denk te kunnen”, zegt Drysdale zelfverzekerd.