Manson deelt klap uit aan Drysdale

Kort

Hoe de Nieuw-Zeelandse mannenselectie er straks bij de Olympische Spelen van Tokyo uit gaat zien, is nog hoogst onzeker. Maar skiffeur Robbie Manson maakte afgelopen weekeinde wie de beste skiffeur is. Hij versloeg Mahé Drysdale in een rechtstreeks gevecht met bijna acht seconden.

Tweevoudig olympisch skiffkampioen Drysdale heeft juist zijn zinnen gezet op deelname in de eenmansboot. Hij heeft afgelopen jaren steeds moeten toezien hoe Manson steeds in de winter in topvorm bleek, maar die snelheid niet kon vasthouden tot aan de wereldkampioenschappen. Hoewel Manson de tegenstand bij verschillende wereldbekers soms vernietigde en zelfs het wereldrecord verbrak, lukte het hem nog nooit een medaille te winnen bij een WK.

[su_quote]Maak NLroei mede mogelijk. Doe mee aan onze crowdfunding, dat kan hier. Alvast bedankt![/su_quote]

Opties
Afgelopen zomer bezorgde hij met zijn achtste plek zijn land echter wel een startbewijs voor de Olympische Spelen. Iets waar de acht – met Drysdale aan boord – juist net niet in slaagde. Toch gaf Manson te kennen niet per se in de skiff naar Japan te willen, maar naar het boottype te zoeken waarin hij de meeste kans op een medaille zou hebben.

Harris
Zijn tegenstrever is er echter van overtuigd wel goud te kunnen halen in Tokyo. Dat zou dan ondanks zijn leeftijd van 42 jaar oud de derde keer op rij zijn. Hij gaf in eerdere interviews in elk geval aan niemand van de huidige skifftoppers te vrezen. Hij zal dan nog wel flink moeten verbeteren, want op Lake Karapiro moest hij bij de Christmas Regatta ook Chris Harris voor zich dulden.

Dubbeltwee
Manson is daarentegen goed bezig zijn opties te verkennen. Niet alleen won hij de skiff, ook was hij in de dubbeltwee met Harris ruimschoots de snelste. Harris werd in 2017 nog samen met Jordan Parry wereldkampioen in de dubbeltwee, maar eindigden in Oostenrijk afgelopen zomer op de achtste plaats. Deze plek betekende wel olympische kwalificatie, waardoor het een goede optie voor Manson lijkt.