Drysdale gaat voor derde goud, maar mogelijk niet in de skiff

Kort

Tweevoudig olympisch skiffkampioen Mahe Drysdale is vastbesloten door te gaan tot de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. De Nieuw-Zeelander mikt op een derde gouden medaille, maar of hij deze ook in de hem zo vertrouwde skiff wil halen, laat hij nog in het midden. Dat meldt de Nieuw-Zeelandse site stuff.co.nz.

Support NLroei! Doneer hier.

Veel zal afhangen van de fysieke staat van Drysdale. In Tokyo is hij bijna 42 jaar oud en in aanloop naar de spelen van Rio de Janeiro had de routinier al geregeld last van zijn rug. En in de olympische finale kon hij het aanstormende talent Damir Martin maar net voor zich houden. “Er zijn er maar weinig die mij voor zijn voor gegaan. Het is dan ook nog niet duidelijk hoe mijn lichaam erop zal reageren en hoe goed ik dan kan zijn. Maar in Rio had ik het gevoel fysiek nog steeds beter te worden, dus ik geloof er zeker in dat ik nog voor de medailles mee zal kunnen doen”, zegt hij daarover.

Skiff
De roeier zegt zich dan ook niet vast te leggen op de skiff. “Ik neig momenteel iets meer naar de skiff, maar ik wil graag ook andere opties proberen. Mijn ultieme doel is een derde gouden medaille en als dat in een ander boottype realistischer is, zal ik daar zeker voor gaan.” Hij realiseert zich goed dat – als hij voor de skiff zal gaan – hij dan moet afrekenen met de rijzende ster, Robert Manson, die dit jaar twee wereldbekerwedstrijden won en het wereldrecord aanscherpte.

Voordeel
“Ik zie dat als een voordeel van het Nieuw-Zeelandse roeien. Of ze nou Rob Waddell heten of Nathan Cohen of Robert Manson, er is altijd goede competitie.” In aanloop naar de Olympische Spelen van Peking vocht Drysdale een stevige onderlinge strijd uit met de olympisch skiffkampioen uit 2000 voor olympische deelname namens Nieuw-Zeeland.