Daniël Korvemaker: van roeien kunst maken

Promotie

“Inmiddels leg ik al zo’n 7 jaar het Nederlandse roeigeweld vast. Sinds vorig jaar plaats ik de uitgebreide fotoalbums ook online en is het naast een hobby ook uitgegroeid tot een bijbaantje naast het studeren.

Licht is wat een foto maakt, letterlijk en figuurlijk. Ik word niet warm van een foto uit een willekeurige hoek, dus ik ga altijd op zoek naar de hoek waar de lichtinval de foto het spannends en bijzonderst maakt. En die lichtinval verandert gedurende de dag, dus regelmatig van positie veranderen hoort erbij. Inmiddels heb ik al heel vaak de Bosbaan, WAB, Schie, en Amstel gezien, maar elke keer leer ik weer iets nieuws over het licht op die plekken. En is er ergens een mooie compositie te vinden die je normaal niet ziet? Dan wil ik daarvoor best in rare posities van het vlot hangen.

Hartstikke bewolkt, dus geen enkele lichtinval? Dat is even balen, maar het maakt mij verplicht creatief. Als je niet iets bijzonders gaat doen schiet je in die omstandigheden alleen maar saaie foto’s. Eén van mijn oplossingen is om met lange sluitertijden te gaan fotograferen en te gaan meebewegen met de roeiers, om zo de spanning terug te brengen in de foto.

Ik heb hier een paar topfoto’s geplaatst met een mooie lichtinval- en hoek, of een bijzondere compositie. Vaak zijn combinaties hiervan nog de mooiste. Mijn foto’s kun je vinden via www.danielkorvemaker.nl. Vaak heb je wel enig geduld nodig na een wedstrijdweekend omdat de selectie en bewerking altijd een hoop tijd kost. Aan het eind van zo’n week hoop ik altijd een stel bijzondere foto’s rijker te zijn. Want als alles klopt in een foto, dan was dat alle energie waard!”, aldus Daniël Korvemaker. Hij fotografeert onder andere voor NLroei. Hieronder staan meer foto’s van hem.