Vrouwen ‘Row for Impact’ voltooien oceaanrace

Kort

Afgelopen maandag heeft het Nederlandse team Row for Impact de Talisker Whiskey Atlantic Challenge voltooid. Debby Bijl, Bettina de Wild en Iris Noordzij hebben in 43 dagen de Atlantische oceaan over geroeid.

“Verschillende familieleden en vrienden maakten de finish van de drie roeivrouwen mee op Antigua. De laatste dagen was het stil vanaf de oceaan, omdat de vrouwen geen contact meer zochten met het thuisfront. Ze wilden nog een laatste poging doen het concurrerende trio te snel af te zijn. Dat ging de mist in, vooral door een haperende stuurautomaat. Daardoor zaten de vrouwen ineens op een heel andere koers dan de rest van het veld (veel zuidelijker) en ook nog eens in slecht weer. Gelukkig wisten ze het defect op tijd te herstellen en kregen ze de boot weer op koers naar de finishplaats”, schreef het Noordhollands Dagblad over hun avonturen.

De drie vrouwen hebben met hun deelname geld ingezameld voor de Menelity Foundation, een stichting die op maat gemaakte protheses ontwikkelt voor kinderen en jongvolwassenen, zodat die hun favoriete sport kunnen beoefenen. De andere Nederlandse ploeg die dit jaar de oversteek maakt, is Team Migaloo. Het duo is nog steeds onderweg naar de finish in Antigua. Zij zijn live te volgen via deze link.