Carline Bouw stopt per direct met roeien

Kort

Meteen nadat ze met haar partner Marloes Oldenburg een finaleplaats was misgelopen bij het EK roeien, maakte Carline Bouw (35) bekend dat haar roeicarriere voorbij is. Dat deed ze voor de microfoon van de NOS.

Bouw behaalde met de dubbelvier een zilveren medaille bij de Olympische Spelen van 2016 en stopte daarna tijdelijk mede vanwege een zwangerschap. Haar comeback werd geremd na een val van de trap, wat een slepende blessure aan haar rug opleverde. Mede hierdoor lukte het haar niet een plek te bemachtigen in de prioriteitsboot van de boordvrouwen, de vierzonderstuurvrouw.

Veerkracht
“Ik heb altijd gezegd dat ik in de snelste boot wil komen en als ik niet goed genoeg zou zijn dan is het mooi geweest. Dan kan ik het niet meer verantwoorden aan degenen om me heen en aan mijzelf dat ik er zoveel tijd in stop. Met dat ik nu niet in de snelste boot zit, maakt denk ik dat mijn roeicarrière nu wel klaar is. Ik wilde mijn revalidatie echter dolgraag afsluiten met een wedstrijd. Maar er is een einde aan wat een veerkracht een mens heeft”, vertelde ze geëmotioneerd aan verslaggever Ragnar Niemeijer.

Luister hier het hele interview.