Burgemeester Sabaudia zet streep door EK’24

Achtergrond

De staf van World Rowing zit met de handen in het haar. Want de nieuwe burgemeester -de centrumrechtse Alberto Mosca – van het Italiaanse Sabaudia heeft overeenkomsten voor de organisatie van roei-evenementen op het water van zijn gemeente naar de prullenbak verwezen. Dit betekent dat men voor de WK coastalroeien van volgend jaar en de EK 2K-roeien van 2024 kan gaan zoeken naar een nieuwe locatie. Waarom oud-generaal Mosca dit besluit neemt, is niet duidelijk. Mogelijk krijgt hij van World Rowing een rechtszaak aan zijn pantalon.

De internationale roeifederatie roept landen op om de evenementen te adopteren. Mogelijk kan Varese de EK van 2024 organiseren. De burgemeester van die plaats in het noorden van Italië is blij met de WK U19 & U23 die dit jaar op de plaatselijke roeibaan werden gehouden. Het leverde de hotels in de omgeving bijvoorbeeld 20.000 overnachtingen op in tien dagen tijd.

Crowdfunding ’22/’23 gestart, steun NLroei, dat kan hier, alvast bedankt!

Bosbaan
De Nederlandse roeibond gaat op dit moment niet de helpende hand bieden. ‘We zijn nu druk in gesprek over de organisatie van de WK 2025 in Amsterdam en daar focussen we ons op”, zei bondsbestuurder Wouter van Groeningen tegen NLroei.