Stef Broenink over rondvaart in Parijs: ‘golven en wind vallen mee’

Kort

Over iets meer dan 150 dagen is in Parijs de opening van de Olympische Spelen. De afgelopen dagen vertoefde de Nederlandse roei-equipe op en rondom het Stade Nautique waar eind juli/begin augustus om olympisch eremetaal en eeuwige roem zal worden gestreden. Dus is een verkenning alleen al uit (sport)psychologisch perspectief een nuttige actie, want bijna alle roeiers waren er nu voor het eerst.

De NLsenioren namen in de jaren negentig van de vorige eeuw voor het laatst deel aan een internationaal toernooi op deze Franse baan die hemelsbreed zo’n 20 kilometer van de Champs-Elysées ligt. De junioren hadden er vorig jaar de WK. En de para’s werkten op de 2000 meter lange baan ook een toernooi af. Dat waren beide testevenementen voor de Olympische en Paralympische Spelen.

In Parijs kan het waaien, en dan kunnen er op het olympische water flinke golven staan. Stef Broenink roeide er de afgelopen dagen met Melvin Twellaar rond en proefde er de Franse februari-atmosfeer. “Het viel me nu nog wel mee met de golven en de wind. Alhoewel we niet zo veel wind hadden in de periode dat we er waren. Het mist nu nog wat sfeer, maar dat komt ook omdat het februari is en ze nog druk bezig zijn met bouwen. Ik heb alle vertrouwen dat het er straks in juli heel mooi gaat zijn”, aldus wereldkampioen Broenink.