Brit laat ergometer op Mont Blanc achter

Kort

Er staat momenteel vlak onder de top van de hoogste berg van de Alpen een ergometer. Deze roeimachine is daar achtergelaten door de Britse veteraan Matthew Disney.

De bergbeklimmer was (en is) vastberaden om met de ergometer de top te halen om daarop dan vervolgens de afstand die hij in hoogte had bereikt (4810 meter) te gaan volbrengen. Dit alles om geld in te zamelen voor het ondersteunen van oorlogsveteranen. Omdat het weer verslechterde, deed Disney het laatste stuk echter alleen. Hij bracht de ergometer wel onder bij een schuilplaats.
[su_quote]Geen NLroei zonder crowd funding! Support de onafhankelijke roei-journalistiek, dat kan hier. Alvast bedankt! [/su_quote]
Burgemeester
Een rel was geboren. Zo schreef de lokale burgemeester in een open brief dat hij van plan was de kosten (1800 euro) van het weghalen ervan middels een helikopter te verhalen op de man. Ook wil hij dat president Macron zich actief gaat bemoeien met eventueel misbruik van de berg. Disney zelf is echter van de plan de ergometer binnenkort zelf te gaan ophalen.

Piano
Het is overigens niet het eerste opvallende attribuut dat wordt achtergelaten op een hoge berg. Zo vond men in 2006 een piano vlak onder de hoogste berg van Schotland, de Ben Nevis. Wie dat had gedaan bleef onduidelijk.