Boudewijn Roëll: “Er is ruimte voor verbetering”

Algemeen

HollandAchtroeier Boudewijn Roëll ziet perspectief na het optreden in de voorwedstrijd. “De eerste tien halen waren goed, maar erna kon het veel beter. Ons raceritme was te laag. We hebben wat laten liggen”, zei hij tegen onze Rioreporter. Roëll is optimistisch. “Het is goed dat we een herkansing moet roeien, dat pakte vorig jaar bij de WK voor ons ook mooi uit.”

[eerder bericht]
De Holland Acht is er niet in geslaagd rechtstreeks door te dringen tot de finale. De Britten bleken sterker. Nederland was goed gestart maar zag in de beginfase de boot uit Groot-Brittanie langszij komen en deze mannen positioneerden zich dominant met een lengte voorsprong aan de leiding. Holland ging gelijk op met Nieuw-Zeeland.

Nederland zette de afterburner laat aan, liep nog wat in op de Britten en zette Nieuw-Zeeland terug naar de derde plaats. De Holland Acht van Dirk Uittenbogaard, Boaz Meylink, Kaj Hendriks, Boudewijn Röell, Olivier Siegelaar, Tone Wieten, Mechiel Versluis, Robert Lücken en Peter Wiersum met woensdag een herkansing varen.