Bondsbestuurder Tibben: ‘commerciële roeischolen toelaten tot wedstrijden’

Kort

Het kan zaterdag wel eens voor het behoudende deel van roeiend Nederland even wennen worden. Feike Tibben, bondsbestuurder sportontwikkeling, gaat dan bij het roeicongres een workshop geven. Centrale vraag: ‘de (sport)wereld verandert, hoe spelen we daarop in?’

Tibben zegt daarover: ‘Verenigingen zijn nu onze grootste sportaanbieders, maar hoeveel rek zit daar nog? We zien veel clubs uit hun jasje groeien. We zien ook de opkomst van commerciële sportaanbieders. Ik zou het een uitdaging vinden als we die kunnen verleiden ook deel te nemen aan wedstrijden.”

Hij lanceert proefballonnen. “Of denk aan al die individuele indoorroeiers bij sportscholen. Kunnen we hen dichterbij de roeisport halen? Zijn we in staat om – heel modern – een crossover te maken tussen sporten en gamen? Het kan al in de Formule 1 en in het wielrennen. Virtueel op je ergometer racen tegen een ander. Dat is goed voor onze sport: misschien dat iemand daarna ook een keer écht in de boot wil. Ideeën genoeg. Het wordt leuk zaterdag. Ik hoop op levende discussie, er zijn al veel ideeën, maar ik ben benieuwd naar meer.”

De toegangskaarten voor het congres zijn op, op de dag zelf zal blijken of er nog plaats is in Tibbens workshop. Voor de thuisblijvers: binnenkort heeft NLroei een interview met het bondsorakel uit Onna.