Bondsbegroting geraakt door inflatie: ‘pijnlijke besparingen’

Algemeen

Het is even zoeken*, maar wie de weg naar de bondsvergaderstukken weet te vinden, komt onder andere de begroting en het jaarplan 2023 tegen. Daarnaast zal bij de algemene vergadering van 26 november aanstaande Hielko van der Molen worden benoemd tot marketingcommissaris. Hij is afkomstig uit het bestuurstalentcentrum van Hemus. Van der Molen zal op het feest van de roeidemocratie gelijktijdig aantreden met voorzitter Seada van den Herik. Er is nog een heugelijk feit: rv Harder zal zich aansluiten bij de KNRB, het is de eerste (coastal)roeivereniging van Harderwijk.

Support NLroei, doe mee aan de crowdfunding, dat kan hier, alvast bedankt!

de redactie

Financieel is er minder goed nieuws. Hoewel de inkomsten stijgen (ondanks het ontberen van een hoofdsponsor is er toch een plus van 83.000 euro ten opzichte van 2022), een ledengroei van 2 procent en een inflatiecorrectie van 2,7 procent, wordt de inflatie (14,7 procent in september) niet voldoende gecompenseerd. De loonkosten stijgen via cao-afspraken met 4,5 procent.

Besparingen
De roeibond verwacht dit jaar nog extra kosten te gaan maken in verband met ‘dynamiek veilig en verantwoord sportklimaat’. In toelichting schrijft het bestuur dat er ‘pijnlijke besparingen op kosten, behalve op het juniorenbudget’ zullen worden gepleegd. Het lijkt erop dat vooral de topsportbegroting naar beneden wordt bijgesteld, die daalt van 2.931.932 euro naar 2.883.978 euro. Dat is een verschil van ongeveer een halve ton, terwijl ook de kosten van de topsportafdeling zullen stijgen.

* Ga naar KNRB.nl -> klik in de bovenste menubalk op ‘over de KNRB’ -> ga vervolgens naar KNRB-bijeenkomsten -> klik op ‘Algemene Vergadering’ -> klik op ‘ga naar de AVstukken op het kennisplein’ -> kies voor 2022 -> en klik tot slot op 26 november. Of kijk hier.