De Bosbaan als beerput, ‘het stonk er naar 10 Dixies tegelijk’

Algemeen

De Bosbaan werd dit weekeinde ontsierd door een blauw/bruine drab. Het kwam onder putdeksels vandaan en liep via het tribunetalud bij het olympisch trainingscentrum zo de oproeibaan in. De stank was volgens een oog(en neus)getuige niet te harden. Het deed hem denken aan de lucht die rondom de bekende mobiele toilethuisjes hangt. “Het stonk er naar tien Dixies tegelijk, maar dan erger”, zei hij. De wedstrijden van de ARB en de NK voor junioren werden er door ontsierd, de Bosbaan was een open riool.

Mathijs Oggel – baancommissaris van de ARB – zocht het uit. “Deze situatie is ontstaan door een vrachtwagen vol Dixieafval van het festival 909. De chauffeur van die wagen dacht goedkeuring te hebben om zijn lading in de rioolput achter het OTC te dumpen. Dit had echter nooit mogen gebeuren want het rioolsysteem rond de Bosbaan is hier niet voor gemaakt. De gemeente gaf bij ons aan dat ze die goedkeuring nooit hebben gegeven. Nadat we eerst zelf de situatie onder controle hebben gebracht, is later de organisatie van 909 – Loveland – samen met het beheer van de Amsterdamse Bos langsgekomen om het verder op te ruimen”, zei Oggel gisteren.

Mogelijk krijgt de Dixiekwestie nog een staartje, waarschijnlijk gaat het om een milieudelict. “We gaan in de komende week verder in gesprek met het de gemeente en Loveland om deze situatie te evalueren en netjes af te ronden”, aldus de baancommissaris.