Bond onthoudt Keijser start in Luzern

Kort Wedstrijden

Marieke Keijser mag van de bond niet in Luzern bij de wereldbeker starten. Haar coach Thomas Notermans maakt zich zorgen om de wijze waarop met talent wordt omgesprongen.

Nadat de dubbeltwee van Amber van Zomeren en zijn pupil werd ontbonden, richtte Notermans zich met Keijser op de lichte skiff. Dat resulteerde in een gouden medaille bij de wereldbeker in Varese.

Een uitnodiging om te onderzoeken of Keijser de Nederlandse lichte dubbeltwee kan versterken, kreeg ze vooralsnog niet. Dus restte de wereldkampioene bij de junioren niets anders dan skiffen. “Maar ze mag niet in Luzern starten, en dat is wel nodig om op het allerhoogste niveau ervaring en wedstrijdritme op te doen.” Het alternatief voor Keijser is de Hollandiaroeiwedstrijd die komend weekeinde wordt gehouden.

Nodig
Talentontwikkelaar Notermans kan veel zelf, maar heeft de bond nodig voor de buitenlandse inschrijvingen. “Voor mijn roeister is het op deze manier niet uitdagend. Zij wil zich meten met de besten en dat kan nu niet.” Ook Ed Maan, coach van het talent Karolien Florijn had met haar naar Luzern gewild. “Dat mag echter niet, maar naar de wereldbeker in Poznan mag Karolien wel”, aldus Maan.

2 thoughts on “Bond onthoudt Keijser start in Luzern

  1. Onbegrijpelijk dat de winnares van WC1 niet mag starten op een volgende World Cup. Wat betreft de LW2x vond ik Josy’s verklaring nog wel plausibel, maar dit valt niet goed te praten…

Comments are closed.