Bestuurslid Njord geschorst en uit bestuur gezet

Kort

De penningmeester van de Leidse studentenroeivereniging Njord sloeg onlangs een ander lid van de vereniging zonder aanleiding met de vlakke hand. Na gesprekken met meerdere leden kwam naar voren dat het bestuurslid zich eerder ook al misdragen had. Hierop schorste zijn mede-bestuursleden hem voor zes weken en werd hij uit zijn functie gezet.

Dit blijkt uit een artikel op de website van het Leids Universitair Weekblad Mare. Voorzitter Myrthe Beijnvoort vertelt aan dit medium zeer geschrokken te zijn. “We hadden niet door dat dit allemaal gebeurde. Pas na dit incident kwamen meerdere leden naar voren met verhalen over andere soortgelijke gebeurtenissen.” Van eerdere incidenten had het bestuur volgens hen geen weet. Njord zou eerder dit jaar juist extra aandacht hebben besteed aan het actuele thema van sociale veiligheid op de vereniging.

Royement
Volgens Mare was er afgelopen december ook al een incident bij Njord. Een student zou zwaar mishandeld zijn tijdens het Gala in het Limburgse Baarlo. De verdachte zou een oud-bestuurslid van Njord zijn en na het incident geroyeerd zijn van de club.