WK-organisatie voorziet botentransportprobleem

Kort

De organisatie voor de WKroeien in 2017 voorziet problemen met het transport van de boten. Dat meldt de plaatselijke krant Bardenton Herald.

Het toernooi zal in september plaatsvinden in Sarasota-Bardenton, Florida. Roeifederatie FISA vereist boten die, als ze zijn opgedeeld, niet langer zijn dan 40 feet (iets meer dan twaalf meter). De WK-organisatie pleit voor botenvervoer tot 60 feet. Hoe meer stukken er zijn, hoe lastiger het wordt voor de medewerkers om alles op tijd op de juiste plaats te krijgen. Als de boten in de haven aankomen moeten ze nog per vrachtwagen of trein naar het Nathan Benderson Park, waar de baan ligt.

Samenwerken
De WK-organisatie gaat samenwerken met Fillipi en DeWido om de boten te vervoeren. “Er was een tijd dat de boten ongedeeld vervoerd werden”, zegt toernooi-organisator Robert Whitford die langere boten wil toelaten in het vervoer.

Zorgen
“We maken ons de meeste zorgen over de verzenddatum, de verwachte aankomsttijd, de levering en het opladen van de boten op de locatie”, zegt Kirsten Hartley, manager van de vrijwilligers en de atletenservice. Zo’n container kost volgens haar $ 3.000 tot $ 4.000, maar daarbij is nog niet de mankracht inbegrepen die nodig is om de boten op de juiste manier te laden en te lossen.