België sterk bij EKU23 in eigen huis: twee keer goud

Kort

De mannendubbels van België flikten het. Zowel de lichtgewichten als de zwaren wonnen gisteren goud en zijn dus Europees kampioen bij de roeiers tot 23 jaar. Het gaat om de lichten Mil Blommaert en Savin Rodenburg en Tristan Vandenbussche en Aaron Andries uit de open klasse. Met name voor de lichtgewichten was het een spannende finale. Bij de WK kwamen ze niet verder dan winst in de B-finale, gisteren was hun dubbel de allersnelste, maar werd binnen iets meer dan twee seconden gevolgd door liefst drie boten.

Nederland ontbrak in Hazewinkel (op minder dan een uur rijden van Breda), toch was er een oranje (en cognackleurig) tintje bij een van de deelnemers. De Sloveense Ruby Cop roeit tegenwoordig bij Gyas en werd tweede in de B-finale van de lichte vrouwenskiff. In de A-finale van dit veld werd de Griekse Evanglia Anastasiadou – bij de EK voor alle leeftijden nog tweede achter Karolien Florijn – verslagen door de Turkse Elis Ozbay.

Alle uitslagen, namenlijst en de complete medaillespiegel zijn hier te vinden en daar staat een bericht uit het Belgisch Nieuwsblad.