Skøllrookies Beerens en Krommenhoek halen A-finale

Kort

Drie solisten van Skøll mengen zich vandaag in de strijd om de nationale titels. Dat de lichte routinier Lennart van Lierop de A-finale haalde, is eigenlijk geen nieuws. Het behalen van finaleplaatsen door Elsbeth Beeres en Guillaume Krommenhoek is min of meer sensationeel. Want beiden zijn derdejaars en zitten nog niet zo lang in de skiff. De drie finalisten hebben één gemeenschappelijke factor: Steffen de Vries maakt deel uit van hun coachteams.

Revalidatie
Ex-rugbyer Krommenhoek had al een goede timetrial geroeid, won later een kwartfinale en bereikte via een derde plaats de A-finale. “Hij heeft vorig jaar een keer in het beginnelingenveld als skiffeur gestart. Dat was eigenlijk noodgedwongen, want hij had blessures en zat daarom in de skiff. Voor dit seizoen is bewust voor dat boottype gekozen en heeft hij blessurevrij kunnen trainen”, aldus De Vries.

Extra
Beeres (oud-Hemus) is ook al een derdejaars en nam vorig jaar in de vier-zonder deel aan de FISU-WK. “In haar eerste jaar bij Skøll heeft ze zelf even een ergometertest gepland en trapte 7:05. Dit is haar eerste jaar in de skiff. Zij brengt net als Krommenhoek bij een wedstrijd net wat extra’s en dat is tof.”

C-finale
Het wat in een aantal velden flink dringen om de eindstrijd te halen. Olympiër Olivia van Rooijen mistte aansluiting volledig. Deze week werd ze geselecteerd voor de nationale dubbelvier, maar het kersverse bemanningslid van het vlaggenschip van de vrouwen kan vandaag niet meer bereiken dan winst in de C-finale.