Oceaanroeier Slats ruim onder schema wereldrecord

Kort

Mark Slats doet mee aan de Talisker Whisky Challenge over 3000 Atlantische zeemijlen en dat gaat goed. Hij ligt na 2/3e van de race ruimschoots op kop bij de eenmansboten. Als hij deze gemiddeld snelheid weet vast te houden, vestigt Slats met een gemak een nieuw wereldrecord.

Nog niet gedoneerd aan NLroei? Doe het nu!

Het record van de race tussen de Canarische Eilanden en Antigua staat op 51 dagen en elf uur. “Ik lig nu zelfs op koers voor een tijd rond de 34/35 dagen. Dat is bizar snel. Als ik dat red, verbeter ik zelfs het wereldrecord voor tweemansboten”, vertelde Slats gisteren aan het Algemeen Dagblad. De Wassenaarse ondernemer heeft niet alleen de koppositie bij de soloroeiers in handen, ook ligt hij op een derde totaalplek van 28 boten. “Dat zijn bijna allemaal ploegen met twee of vier roeiers. Zij roeien ieder gemiddeld twaalf uur per dag. Ik achttien.”

Hallucinaties
De 40-jarige Slats heeft geluk met de wind die hem mede vooruit duwt. Door de hoge golven slaapt hij echter nauwelijks. “Ik heb last van hallucinaties. Dan zie ik mezelf door de Dorpsstraat van Wassenaar roeien of over de A44. Niet normaal man, maar het was me voorspeld. Veel deelnemers lijken er last van te hebben.” De verwachting is dat hij nog elf a twaalf dagen nodig heeft om Antigua te bereiken. Slats zamelt met zijn deelname geld in voor Row4Cancer.