Alsnog een streep door de ZRB vanwege corona-uitbraken

Kort

“Het risico op een uitbraak/verspreiding op de ZRB vinden wij te groot gelet op de uitbraken bij verenigingen en eerdere wedstrijden. Dat heeft ons doen besluiten om de ZRB alsnog af te lasten”, dat is zojuist op de site van de Zuidelijke Roeibond geschreven. De ZRB was aanstaand weekeinde gepland. Volgens de organisatie zijn er mogelijk bij andere wedstrijden en vooral bij studentenclubs uitbraken geweest.

Eerder deze week kwamen berichten daarover van Triton naar buiten. Inmiddels blijken de buren van Orca ook getroffen. Evenals Skøll. Orcavoorzitter Bart de Meer heeft zijn kantine voorlopig gesloten. “Zondag hadden we het uittrainingsfeest met 450 bezoekers. Ze zijn allemaal gecontroleerd via “testen voor toegang” met QRcodes en ID-kaarten. Toch zijn er zover wij nu weten circa 20 mensen besmet”, aldus De Meer. Hij heeft van zijn collegavoorzitters gehoord dat andere studentenclubs door heel Nederland met dezelfde problematiek kampen.

Het lijkt erop dat de CoronaCheck-app en “testen voor toegang”-systematiek verre van waterdicht zijn. Mensen die net gevaccineerd krijgen via die systemen groen licht, terwijl in de vaccinatiebijsluiter staat dat ze pas na verloop van tijd ‘veilig’ zouden zijn. De GGD roept feestbezoekers op zich te laten testen. De verenigingen vragen die resultaten aan het bestuur door te geven.