Aegon haakt na 10 jaar af als hoofdsponsor

Kort

De roeibond kan op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Want Aegon gooit het na tien jaar over een andere boeg. De firma zegt aan het einde van het aanstaande wedstrijdseizoen het roeien vaarwel en gaat zich nadrukkelijker richten op maatschappelijke projecten. Dat werd gisteren bekend gemaakt. Er komt op 12 september een soort afscheidsfeest waarbij de bond en de sponsor hopen vele olympische medaillewinnaars in de zon te kunnen zetten. [su_quote]Steun NLroei, word donateur! Dat kan hier. Alvast bedankt! [/su_quote]
De KNRB leverde aan het begin van het vorige decennium de oranje tenues in voor de bedrijfskleuren van Aegon en kreeg daarvoor jaarlijks om en nabij 300.000 euro op de bondsrekening gestort. In natura ontving de KNRB nog wat extra’s, zo kon er voor congressen en vergaderingen gratis gebruikt gemaakt worden van Aegon-panden.

Goud verzilveren
Het is geen slecht momentum om naar een nieuwe sponsor uit te kijken. Het economisch tij zit mee. De nationale equipe is in de breedte nog nooit zo sterk geweest, en dat lijkt niet een incident. Roeien zal in dit olympische jaar de nodige media-aandacht krijgen. Er ligt in Tokyo goud te wachten op de oranje roeiers, het daadwerkelijk binnenhalen daarvan zal bijdragen aan een lucratievere sponsorovereenkomst.