Hollanders op bekerkoers, record dubbelvier

Kort

Naar verwachting (van NLroei) zullen zeker vier NLbondsskiffeurs via de halve finales de eindstrijd om de Holland Beker gaan halen. De Ladies Trophy lijkt voorbestemd voor Emma Twigg. Als zij aan het begin van deze middag het semi-hobbeltje goed neemt, heeft de Nieuw-Zeelandse de trofee voor het oprapen. Roos de Jong kan namens Nederland als beste weerstand gaan bieden, maar het wordt voor haar zo goed als onmogelijk Twigg van de winst te houden. Want de oranje gelegenheidsskiffeuse heeft ook dienst in de dubbelvier.

En dat gaat goed. Met Laila Youssifou, Tessa Dullemans en Bente Paulis zette De Jong in de kersverse quadruple-formatie een nieuw Nederlandse record neer: 6:11,41. Ook de recent gewijzigde Holland Acht-formatie was op dreef en boekte op het warme Bosbaan-water een ruime overwinning in 5:26,83 voor een verrassend sterke Indo-acht. Beide bondsvierzonders en de dubbeltwee van Lisa Scheenaard en Nika Vos wonnen eveneens.

Niet alles liep voor oranje op rollen. Het Australische duo Morrisson en McIntyre roeiden 13 seconden sneller dan Meester en Clevering. Bondsmannen Wiersma en Ritsema werden in hun tweezonder door landgenoten verslagen. Eli Brouwer en Pieter van Veen waren 9 seconden eerder aan de finish.

Alle wedstrijdinformatie staat hier. Hieronder de livestream van vandaag.