Zes studentenclubs sparren alsnog in Delft

Kort

Ondanks dat de Winterwedstrijden in Delft afgelopen weekeinde waren afgelast, gingen alsnog zes studentenverenigingen met elkaar de strijd aan. Laga bleek op de Schie bij beide eerstejaars mannenboten de beste, Argo bij de vrouwenacht en Njord had de snelste lichte vrouwendubbelvier.

Toen een paar weken geleden de organisatie van de Winterwedstrijden de races vroegtijdig afgelaste, zochten de KNSRB-verenigingen minus Nereus en Aegir (die beiden met hun gehele wedstrijdsectie op trainingskamp waren) elkaar op om alsnog een sparwedstrijd te houden in Delft. Dit met name om hun eerstejaarsroeiers een kans op een soort van wedstrijd te gunnen. Met Proteus-Eretes erbij voor onder andere de beschikbaarheid van voldoende vlotten en een aantal kamprechters aan de kant ontstond er bijna een heuse officiële wedstrijd.

Vrouwen
Het parcours was exact gelijk aan dat van de Winterwedstrijden en met een harde meewind kwamen de geroeide tijden zelfs in de buurt van het baanrecord. De eerstejaars lichte vrouwendubbelvier van Njord zaten daar met vier seconden het dichtstbij. Zij bleken in hun veld sneller dan respectievelijk Triton, Skadi, Laga, Proteus en Argo. Bij de vrouwenachten was Njord ook dichtbij de overwinning. Het Wageningse octet bleek echter 0,2 seconden sneller.

Mannen
Bij de mannen was het zoals wel vaker Laga dat de klok sloeg. Hun stadgenoten van Proteus zaten met 0,2 seconden echter dichtbij en ook Triton kon met vier seconden achterstand in het kielzog blijven. De lichtgewichten van Delft bleken oppermachtig. Njord volgde op 17 seconden, Skadi moest daar weer 13 tellen op prijsgeven.