Zeidler zegeviert in Zagreb

Algemeen

De wereldbeker in Kroatië was niet bijzonder sterk bezet, maar in de kleine(re) nummers werden er niettemin interessante races geroeid. Onze Oosterbuur Oliver Zeidler maakte duidelijk dat hij – en niemand anders – op goudkoers ligt richting Tokyo. Op het platte water van Zagreb domineerde de Germaan nadrukkelijk het skiffveld. Niettemin heeft ook hij een achilleshiel: de wind. Als die in Japan zal opsteken, ontstaan er op de windgevoelige olympische baan golven en daarmee kan hij minder goed omgaan dan zijn meer ervaren tegenstanders.

De gebroeders Sinkovic lieten op hun thuiswater er geen gras over groeien en nam resoluut de leiding om die niet meer af te staan. Deze Kroaten willen iets unieks gaan bewerkstelligen. Na hun goud in de dubbeltwee bij de Olympische Spelen van 2016, zijn ze hard op weg om hetzelfde te bewerkstelligen in hun tweezonder.

W4x
In een klein veld (drie dubbelvieren) wonnen de Duitse vrouwen. De overwinning lijkt meer dan welkom na een EK waarin de regerend olympisch kampioenenboot slechts derde werden, achter onder andere het winnende Nederland. De Duitsers lijken in Zagreb zelfvertrouwen te hebben willen tanken, en dat blijkt volgens de woorden van roeister Carlotta Nwajide gelukt. “This victory means a lot. It always mean a lot to get a victory at a World Rowing event. I think what sets us apart is that we never stop pushing, no matter what the result is. We never stop believing. Our ultimate goal is the Olympic games and we are still working towards that.” In 2016 werd Nederland te Rio tweede achter de Duitsers.

Interviews, voorbeschouwingen, foto’s, filmpjes, nieuwsberichten…NLroei brengt het allemaal! Steun jij de redactie? Doe mee aan de crowdfunding, dat kan hier. Alvast bedankt!

Alle uitslagen van de eerste wereldbeker van dit seizoen zijn hier te vinden. De video’s van finales staan daar.